Het klinkt vast wel bekend. Je plant een leuk dagje Efteling en vervolgens is het rotweer. De ene keer te koud, de andere keer veel te warm. Gisteren was ik in de veel te warme Efteling en hier heb ik wat voordelen en tips om je dagje goed door te komen met wel 35 graden!

Afkoeling
Het klinkt vast best logisch: zoek afkoeling. Neem een plantenspuit mee om zo water in je gezicht te spuiten als het te warm wordt. Super handig! Dit scheelt echt heel veel hitte!
Doe ook je flesje water de avond ervoor in de vriezer. Je water is in de middag nog lekker koud en er zit soms zelfs nog ijs in. Ideaal om even af te koelen!
Zorg dat je op tijd in het park bent om alle buiten achtbanen gehad te hebben. Zo kun je rond 1 uur, wanneer het pas echt warm wordt, alle binnen achtbanen pakken. Water attracties zijn druk, dus zorg dat je die gehad hebt. Rond 5 uur is het weer beter te doen dus dan kan je ook weer buiten achtbanen pakken.

IMG_5299

Lekker rustig
Aan het begin is het overal wel druk. Toen wij gisteren gingen werd het rond de middag super rustig. Waarschijnlijk waren veel mensen naar huis gegaan wegens de extreme hitte. Bij de Joris en de draak, waar het normaal druk is, konden we meteen doorlopen. Ook bij de Droomvlucht, waar normaal 120 minuten wachttijd kan staan, was niemand. We konden letterlijk in een keer instappen. Ook de Vogel Rok was heel rustig en bij het poppen carnaval was ook bijna geen mens meer te bekennen.

IMG_5318.JPG

Avond eten
Bij het avondeten is het vaak heel druk. Alles zit vol. Zorg ervoor dat je rond half 5 al eet. Dan heb je nog plek binnen, in de schaduw, maar ook in de zon. Je kunt je eten rustig op eten en als je klaar bent is het etenstijd voor de meeste mensen in het park. Het is dan dus lekker rustig bij de achtbaan waar je nog in wilde en het is al een stuk minder warm!

 

Ik hoop dat je iets aan mijn blog gehad hebt! Ik heb het ondanks de hitte ontzettend naar mijn zin gehad! De vlog komt op het YouTube kanaal van The Ourselves als we 200 abonnees hebben. Hou ons kanaal goed in de gaten! De vlog is gecombineerd met leuke opdrachten! Heel veel plezier als je naar de Efteling gaat! X

(https://www.youtube.com/c/theourselves)