Zondag 18 december was het zo ver. De kerst special van de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Ik deed mee met Claire en Larissa (The Ourselves). Buiten het feit, dat het super leuk, gezellig en veel zingen was, zijn er ook veel repetities en besprekingen geweest. Vandaag ga ik jullie eens vertellen hoe dit ging en waarom de kerstspecial zo leuk was!

img_0331

Nog nooit waren mensen zo enthousiast over ons 

In de zomervakantie werden we gevraagd om mee te doen. Zal vast wel weer zo’n ‘zingen en wegwezen’ optreden zijn dacht ik. Nou, nee. Het was allemaal zo goed geregeld en zo leuk! In september was de eerste bespreking. Voor de zekerheid hadden we een liedje voorbereid. Dit moesten we ook gaan zingen, wat we niet wisten. Heel zenuwachtig liepen we het podium op. In de zaal zaten deelnemers en mensen van de organisatie. Na afloop werd er geklapt. Niet zo’n beetje ook. Er werd zelfs gejuicht! De regisseur, Astrid Radoes vroeg of we meer konden. We hadden niks voorbereid, maar we besloten even snel iets te zingen. Nog nooit waren mensen zo enthousiast over ons.

IMG_0390.PNG

Niet 1, maar 4 liedjes 

Begin november en begin december was er weer een bespreking. Deze keer gewoon rond de tafel. Het script werd bekend gemaakt. In plaats van 1 liedje mochten we er 3 zingen, plus eentje met musicalster Maaike Widdershoven maakt 4. Ontzettend gaaf. Zoveel mochten we nog nooit zingen bij een optreden. Bij een van de liedjes gingen Marit en Marieke achter ons in de tissues. Ook werden we later geïnterviewd voor de krant. Zo gaaf!!

De GROTE dag 

Na lang repeteren was het zo ver. Zaterdag 17 december hadden we de hele dag gerepeteerd. De volgende dag, 18 december was het zo ver. We waren zo zenuwachtig! Gelukkig ging het heel goed. Ik was net ziek geweest, maar iedereen daar is zo ontzettend lief! We hadden jurkjes gekocht die perfect bij elkaar pasten. Dat maakte het plaatje compleet. Ook zat de hele zaal vol. Als je niks meer te doen had, kon je naar het balkon gaan om te kijken. Dat was zo leuk!! Echt, als volgend jaar de kerst special weer komt, doe ik zo graag weer mee!! En iedereen moet gewoon komen kijken. Je wilt het niet missen. Er zijn zoveel verschillende acts en het is zo gaaf!

img_0337

Serious request

Na afloop van de kerst special mochten we zingen voor Serious request. Na het eind nummer renden we naar de foyer. Daar stond al een podium klaar. We hadden een doos gemaakt waar het geld in kon. We hadden geen idee of mensen er echt iets mee gingen doen. We begonnen met zingen en er kwamen steeds meer mensen geld geven. Uiteindelijk zelfs 107 euro en 47 cent opgehaald. Zo blij mee!

img_0326

Ik wil de Nobelaer en de mensen die er waren heel erg bedanken voor deze leuke ervaring. Want wat was het leuk!!