29  januari 2016 won ze The Voice of Holland en is sindsdien niet meer weg te slaan van het podium. Maan de Steenwinkel weet wat ze wil: internationaal gaan. Hoe vindt Maan het om bekend te zijn? Ben je benieuwd naar al haar plannen? Lees dan snel verder!

The Voice

Maan is al van kleins af aan bezig met zingen. ‘Ik weet eigenlijk niet beter. Ik deed het elke dag, soms zonder dat ik het doorhad. Dus ik wilde sowieso m’n hele leven doorgaan met zingen, maar toen ik werd gescout voor The Voice dacht ik: ja dit is echt mijn droom’, vertelt ze. ‘Ik wilde altijd al voor die 4 rode stoelen staan en kijken wat de jury van mijn stem zou vinden.’ Dat is zeker goed gelukt, ze won! 

Bekend zijn

Maan vindt het heel leuk om met mensen op de foto te gaan, mensen blij te maken met haar muziek en hen even doen wegdromen van sommige stomme momenten in hun leven. Ze krijgt dan ook vaak berichtjes van fans, dat ze blij worden van Maans muziek. ‘Daar word ik zelf ook gelukkig van.’ Ze vindt het soms wel lastig dat iedereen een oordeel over je heeft. ‘Lokaal kennen mensen je niet persoonlijk, ze kunnen vaak toch erg negatief over je zijn, vooral op social media. Dat vind ik vaak nog wel erg lastig.’

Carrière en toekomst

Het meest bijzondere wat ze heeft meegemaakt vindt ze dat ze twee gouden platen heeft, heeft opgetreden met de Jostiband in de Ziggodome en dat bij 538 koningsdag 30.000 mensen met haar liedjes mee zongen. ‘BIZAR!’ Maans doel is internationaal gaan en in de line-up staan tussen Beyoncé en Justin Bieber.
Op dit moment is Maan druk aan het trainen voor Dance Dance Dance. Dat vindt ze ‘HEEL HEEL HEEL Leuk.’ Ze wil graag een soort mini Beyoncé worden. Daar hoort dansen natuurlijk ook bij.
Als Maan een dagje met iemand zou mogen ruilen, dan zou dat een jongen zijn. ‘Maakt niet uit wie, lijkt me leuk om een keer staand te kunnen plassen :).’

Als Maan iets mag mee geven aan kinderen die ook graag zangeres willen worden: ‘Spreek je dromen uit, want andere mensen kunnen je vaak helpen om je droom te verwezenlijken, en wees niet bang om te falen. Daar leer je juist het meest van en zo zul je enorm groeien en uiteindelijk klaargestoomd zijn voor het echte zangeressenleven, haha!’

  • Lieve Maan, heel veel plezier en succes met alles wat je wilt bereiken! Het gaat je zeker lukken!