Soraya (17) Deed mee aan New Musical Star en kwam in de finale. Nu is ze alleen maar bezig met musical en is ze zelfs aangenomen op Fotnys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg voor de studie Muziektheater! Benieuwd naar het interview met Soraya? Lees dan snel verder!

Liefde voor musical

Toen Soraya 9 was zag ze Mary Poppins. Hierna wilde ze naar een theaterschool om te zingen, dansen en acteren. Dit deed ze op de theaterschool in Amersfoort. Ze heeft hier 7 jaar lang les gehad. Na 1 jaar mocht ze naar de productieklas. Dit was voor kinderen die er echt wat mee wilden doen en een hoger niveau hadden dan de normale groepen. Toen ze 10 was ging ze op privé zangles. Hier deed ze producties als: Beauty and the beast (Soraya speelde Belle) En Mama Mia (Donna).

New musical star

Toen Soraya zag dat je je kon opgeven voor New Musical Star heeft ze dat direct gedaan. ‘Ik wilde dolgraag die workshop van mensen uit het vak volgen. Ik hoorde dat Celinde Schoenmaker in de jury zat en ik ben verschrikkelijk fan van haar dus wilde ik graag meedoen!’ Daarnaast zat ook Maurice Wijnen in de jury. ‘Hij is een verschrikkelijk belangrijke man én iemand waar je veel van kan leren dus natuurlijk wilde ik meedoen aan NMS.’ Als NMS niet op televisie was geweest, had ze nog steeds graag meegedaan. De gesprekken en het commentaar dat ze heeft gehad is Soraya ontzettend bij gebleven. Ze weet zeker dat ze daar later nog veel aan gaat hebben.

Opleiding

Soraya vond het jammer dat ze New Musical Star niet won, maar de allermooiste prijs is dat ze werd aangenomen voor de vooropleiding op Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.  ‘Dat is mijn droomschool dus geen enkele prijs die hier tegenop kan boksen!’ De vooropleiding was zwaar, omdat Soraya haar examenjaar met de vooropleiding moest combineren. Maar, dat is gelukt. Ze is niet alleen geslaagd, maar ook nog is aangenomen voor de Vol tijd opleiding Muziektheater! ‘Het is een droom die uitkomt.’

Dromen

‘Musical is alles voor me. Het is echt m’n leven.’ Soraya heeft van René van Kooten geleerd dat school niet je doel, maar je middel moet zijn om te komen waar je wilt zijn. ‘Maaaaar, op dit moment wil ik super graag aangenomen worden voor de HBO Bachelor Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ik ook de vooropleiding Muziektheater doe.’ En, dat is Soraya inmiddels gelukt! Als ze een dagje met iemand mocht ruilen, zou dat ongetwijfeld Celinde Schoenmaker zijn.

Als Soraya iets mag mee geven, is dat dat je heel hard moet werken, nooit moet opgeven, geloven in jezelf en discipline moet hebben. Dan kom je er wel!

 

  • Lieve Soraya, heel veel succes en veel plezier op je opleiding! Jij gaat nog in zo veel musicals te zien zijn..!