Als je nu in eind groep 8 zit zou je het vast wel weten. Je gaat naar de brugklas! Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, andere leraren.. Dood eng toch?! Nee. het valt allemaal heel erg mee. In deze blog ga ik mijn ervaringen delen van de brugklas.

Groep 8
Ik ga nu naar de derde. Ik heb het dus overleeft. Eigenlijk had ik er heel veel zin in. Begin groep 8 ging ik natuurlijk naar een nieuwe klas en ik zat eigenlijk niet bij mijn vriendinnen in de klas. Ik zocht al een beetje naar nieuwe vriendinnen. Rond midden groep 8 had ik hele leuke vrienden en vriendinnen. Op het moment dat we op kamp gingen waren we al ver aan het einde. Bijna geen les, heel veel musical oefenen en leuke dingen doen. Dit bracht de klas nog dichter bij elkaar. toen de musical klaar was gingen we spelletjes doen. Loom bandjes maken was helemaal in. Met 3 kwart van de klas maakten we een 62 meter lange bal. Op de afscheidsavond realiseerde ik me dat ik toch afscheid moest nemen.

Nieuwe vrienden

Na de vakantie was het zo ver. Ik zat in mijn nieuwe klas naast 2 basisschool vriendinnen. De enige meiden van de basisschool in mijn klas. Ik heb nu een hele leuke gezellige vriendinnen groep. En weetje hoe ik deze vriendinnen leerde kennen? We moesten naam kaartjes maken en elkaars potloden lenen. Zo kwamen we in contact. Hoe simpel kan nieuwe vrienden maken zijn? Normaal vind ik dat zo moeilijk, haha.. Nu ik bijna naar de derde ga zijn we nog steeds vriendinnen! Er is een meisje weg en er is er een bij. Maar wat ben ik dankbaar dat ik zelf geen potloden bij had!

Docenten
Je kent ze vast wel uit films. De meest erge docenten ever! Nou, ik kan je vertellen dat het heel erg mee valt. Natuurlijk zit er soms een minder leuke docent bij, maar die heb je maar een paar uur in de week. Met sommigen docenten klikt het en met sommigen niet. Nu hebben wij een docent die niet zo goed orde kan houden. Helemaal niet erg, dat kan gebeuren. Maar nu is de klas ook niet bepaald aardig tegen de docent. Geen zorgen. Zodra je laat zien dat je gewoon goed doorwerkt is er niks aan de hand. Ik weet nog heel goed dat ik een docent er heel erg streng uit zag zien. Maar ze is mijn lievelingsdocent!

Ik heb het gewoon heel erg naar mijn zin op mijn school en je hoeft echt niet bang te zijn om naar een andere school te gaan. Ik ben blij dat ik van de basisschool af ben. Als je dit leest en naar de middelbare school gaat, heel veel succes en ik hoop dat je wat aan mijn verhaal gehad hebt! X